כולם בוודאי מכירים את תמרור 301 המורה על מתן זכות קדימה לרכבים בדרך החוצה (תמרור "תן זכות קדימה"), ולתמרור 302 המורה לעצור לפני קו העצירה (או במקום בו יוכל הנהג לראות את התנועה בדרך החוצה) וליתן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה (תמרור "עצור").
תקנות תעבורה אודות אי ציות לתמרור עצור ו/או תן זכות קדימה
כידוע, בהתאם לתקנה 22 לתקנות התעבורה, אי-ציות לתמרורים המוצבים כחוק מהווה עבירה על החוק שגוררת עונשים כבדים. רוב הנהגים במדינת ישראל טועים לחשוב כי העבירה של אי-עצירה בתמרור עצור היא החמורה יותר, בעוד בפועל המחוקק קבע עונשים חמורים יותר בגין אי-מתן זכות קדימה, הן כאשר מוצב תמרור "תן זכות קדימה", והן כאשר מוצב תמרור "עצור".
שכן, ברור שאי-מתן זכות קדימה לרכבים בדרך החוצה עלולה להוביל לתוצאות קשות, לפגיעה קשה וסיכון חיי אדם, שאזי ההשלכות יהיו קשות בהרבה, והעונש יהיה חמור בהרבה, ולכן המחוקק מנסה למנוע תוצאות אלה על ידי הטלת סנקציות חמורות על נהג שמפר את החובה ליתן זכות קדימה.
קנסות וענישה – אי ציות לתמרור עצור ו/או תן זכות קדימה
בהתאם לחוק, העונש בגין עבירה של אי-עצירה במקום בו מוצב תמרור "עצור" הוא של קנס כספי בסך 250 ₪, ובאופן אוטומטי יזקפו לחובתו של הנהג גם 4 נקודות במשרד הרישוי.
אין להקל ראש בנושא זה של רישום נקודות, שכן כידוע על פי שיטת הניקוד הנוהגת במדינת ישראל, צבירת נקודות מובילה לא אחת לחיוב אוטומטי במעבר קורסי נהיגה, ואף לשלילת רישיון הנהיגה באופן אוטומטי לתקופה של חודשים ארוכים.
כאשר נהג לא נותן זכות קדימה לרכבים בדרך החוצה, באם מוצב במקום תמרור "עצור" או תמרור "תן זכות קדימה", במקרה זה תימסר לידיו הזמנה לדין, וירשמו לחובתו באופן אוטומטי 10 נקודות במשרד הרישוי.
כאמור, בתקנה 22 לתקנות התעבורה קבע המחוקק הוראה כללית לפיה יש לציית לכלל התמרורים המוצבים כחוק, ברם במקרה של תמרורים 301 ו-302 קבע המחוקק באופן ספציפי, כי ככל שנהג לא יציית לתמרורים אלה, לעניין אי מתן זכות קדימה בצומת או בהתמזגות דרכים, תהיה לקצין משטרה גם הסמכות לפסול רישיון נהיגתו מנהלית לתקופה של 30 ימים – עוד בטרם ישמע עניינו בבית המשפט.
ייצוג מקצועי על ידי עורך דין תעבורה מומלץ ארז רופא
בהתאם להזמנה למשפט, כאשר יתקיים דיון בעניינו של הנהג, וככל שיורשע בעבירה של אי-מתן זכות קדימה, חשוף הוא לעונשים
חמורים, של פסילת רישיון נהיגה, פסילה על תנאי, וקנס כספי גבוה, בהתאם לנסיבות העבירה כמובן.
אומנם עבירות של אי-ציות לתמרורים 301 ו-302 הן עבירות חמורות ובגין הרשעה בעבירות אלו צפויים הנהגים לעונשים חמורים, ברם אין הדבר אומר שככל שנהג מקבל דו"ח או הזמנה למשפט בגין עבירות אלו עליו לקבל הגזירה כמובן מאליו, שכן על משטרת ישראל להוכיח את כל יסודות העבירה בטרם הרשעה, ועל כן כדי להימנע מההשלכות הרות הגורל כדאי ואף רצוי לפנות לעזרת עו"ד דיני תעבורה מקצועי ובעל ניסיון, אשר יכול בכלים מקצועיים לבחון כל מקרה על פי נסיבותיו, לסייע ולמנוע או לשנות התוצאות הקשות.
נענשתם בגין אי ציות לתמרור עצור ו/או תן זכות קדימה? התקשרו לקבוע פגישה עם עו"ד תעבורה ארז רופא והבטיחו לעצמכם מענה וייצוג משפטי אישי ומקצועי.
ליצירת קשר בנייד 054-3317777 או בטלפון: 03-5221515