הליך משפטי הוא משפט תעבורה, אשר דן בעבירת תנועה ומבוצע בין כתליו של בית המשפט לתעבורה. במצבים של עבירת תנועה קשה וערר על פסק דין אשר נקט בו בית משפט לתעבורה, יתאפשר משפט תעבורה אשר יבוצע בבית משפט מחוזי.
עליכם לדעת, כי משפט תעבורה הינו הליך פלילי לכל דבר ועניין, שכן עסקינן בהליך משפטי בו מדינת ישראל תתבע אזרח לדין בשל עבירה על החוק, בשל זאת דיני תעבורה כפופים לנהלי הוראות חוק סדר דין פלילי, דין מעצר, חוק עונשין, דיני ראיות נוהגים וכיוצא בזה.
דבר חקיקה עיקרי בהתאם לו יפסוק בית משפט לתעבורה הוא חוק התעבורה. לבית משפט קיימת הרשאה לנקוט בסנקציה מרחיקת לכת, עד כדי הטלה של עונש מאסר בפועל, כנגד מי מביניכם אשר נמצא אשם בביצוע של עבירה קשה.
כיצד מבוצע הליך השיפוט במקרים של עבירות תנועה?
ראשיתו של משפט תעבורה בהקראה של כתב אישום, כאשר בגמר ההקראה יידרש הנאשם להגיב ולומר במידה והינו מודה או כופר באשמה. הנאשם עשוי כעת לבצע בחירה ולהעלות טיעון מקדמי, כמו למשל – התיישנות, פגם בכתב אישום, חוסר סמכות עניינית או מקומית, העובדות המצוינות בכתב אישום לא מצביעות על ביצוע עבירה וכיוצא בזה.
נאשם אשר מודה בביצוע של עבירה, יורשע באמצעות בית משפט לתעבורה והמשפט יעבור לשלב של האזנה לטיעון לעונש. התביעה תבקש עונש ספציפי על פי חוק לסוג העבירה בכתב האישום ותפרט את נסיבות המצב הספציפי על מנת לבסס את בקשתה זאת.
מן ההיבט של הנאשם הוא זכאי להעלות טיעונים מעצמו. יש משמעות רבה להשמעה של טיעון זה בצורה שתיתן לבית משפט לתת עליו את הדעת, לצורך השגה של עונש קל ככל שאפשר.
אם עברתם עבירת תנועה, מומלץ לכם ביותר, כי תיוועצו על ידי עורך דין תעבורה. במידה והנאשם כופר באשמה, בית משפט יקבע עת עבור דיון נוסף לשמיעת ראיות. לדיון הזה יזומנו עדי התביעה, כמו לדוגמה – השוטר שכתב את הדוח ועדי הגנה, במידה שקיימים כאלה.