העונשים בחוק על עבירות נהיגה בשכרות
בשנים האחרונות, על מנת למגר את הנהיגה בשכרות, נעשים ניסיונות רבים להגביר את האכיפה. כפועל יוצא, יש מגמה של החמרה בענישה של העבריינים המועדים – על פי המחוקק, נקבע עונש של פסילה של רישיון הנהיגה עבור טווח זמן בן שנתיים מינימום. עבירה חמורה ביותר מיוחסת לנהיגה בשכרות, אשר יש בה כדי גרימה של פגיעה הן ברכוש והן בנפש.
בנוסף לכך, עבור כל מי שנוהג ברכב ציבורי או לחלופין ברכב מסחרי או לחלופין ברכב של העבודה אשר המשקל שלו מעל לשלושת אלפים וחמש מאות קילוגרם, וכן עבור נהג חדש שעוד לא בגיל עשרים וארבע, הציב המחוקק תנאי סף נמוכים יותר – כמות אלכוהול בדם שתעלה על סף של עשרה מיליגרם למאה מיליליטר דם או חמישים מיקרוגרם בליטר של אוויר ינשוף.
כל אלו שצוינו לעיל אינם יכולים לצרוך אלכוהול במקביל לנהיגה ברכב שלהם.
מה הם העונשים על פי חוק על עבירות נהיגה בשכרות?
על פי סעיף 39 א' לפקודת התעבורה נקבע כי מי שיורשע בעבירות של נהיגה בשכרות ייענש בפסילה של רישיון הנהיגה לטווח זמן של מינימום שנתיים.
על פי המחוקק, אם עסקינן בעבריין מועד אשר חזר שוב על טעותו ונמצאת לו עבירה קודמת, עונש המינימום יעמוד על לפחות ארבע שנים.
למרות האמור לעיל, לבית המשפט היתר לסטות מעונש המינימום ולדרוש עונש של פסילת הרישיון לטווח זמן קצר יותר.
בשל החמרה בענישה על עבירות נהיגה בשכרות, קבע המחוקק עונש מינימום של פסילתו של רישיון הנהיגה לעובר על החוק, בצירוף עונש לפי שיקול דעת בית המשפט.
בתי המשפט כיום אינם חורגים מן הסמכות אשר הוענקה בידם לעונש המינימום, מכיוון שהם שותפים לחלוטין לצד ההוויה של המחוקק לגבי נקיטת יד קשה כלפי העוברים עבירות אלו. כפועל יוצא, מתבצעת פעולה הפוכה – רבים הם המקרים אשר בהם בית המשפט פוסק על טווח זמן ארוך יותר מאשר שנתיים לפסילת הרישיון ולפעמים הוא אף פוסק הטלת עונשים אחרים, כגון קנס כספי, מאסר בפועל או מאסר על תנאי וכיוצא בזה.
זקוקים לעורך דין נהיגה בשכרות?
פנו היום לקביעת פגישת ייעוץ במשרד: 054-3317777 או ל: 03-5221515!