ככלל, משנתקבל פסק דינו של בית המשפט ניתן להגיש ערעור על פסק דין תעבורה לביהמ"ש המחוזי.בענייננו, על פסק דינו של בית המשפט לתעבורה ניתן להגיש ערעור בפני בית המשפט המחוזי וזאת תוך 45 ימים מיום פסק הדין.
תרחישים אפשריים בתהליך ערעור על פסק דין תעבורה
בבית המשפט המחוזי ידון בערעור שופט אחד אשר יקבע האם לקבל הערעור או האם לדחותו:
- בפועל, לבית המשפט המחוזי שדן בערעור מספר אופציות: ראשית, יוכל לקבל את הערעור ולבטל את פסק הדין של בית המשפט לתעבורה כולו, דהיינו, את הרשעת הנאשם ואת העונש שהוטל ולזכות הנאשם מהאישום אשר יוחס לו.
- שנית, יוכל ביהמ"ש שבערעור לבטל רק את גזר הדין שהטיל בית המשפט לתעבורה ולגזור עונש מקל יותר.
- שלישית, יוכל ביהמ"ש שבערעור לדחות הערעור כולו ולא להתערב כלל בפסיקת בית המשפט לתעבורה.
- רביעית, יתכן מצב שהמדינה אף תערער על קלות העונש שהוטל על נאשם ואז יוכל אף בית המשפט שבערעור להחמיר הענישה שהטיל בית המשפט לתעבורה.
לרוב, בית המשפט שבערעור יטה לא להתערב בענישה שאינה חורגת באופן קיצוני מהמקובל.
כמו כן, יטה בית המשפט שלערעור שלא להתערב בממצאי מהימנות, אלא אם הם מופרכים וכמו כן, בית המשפט יטה שלא להתערב בממצאים שבעובדה שנקבעו על ידי בית המשפט לתעבורה אשר שמע את כלל מסכת העובדות, אלא אם לממצאים אלו אין כל אחיזה בחומר הראיות.
ראוי לציין כי על החלטת בית המשפט המחוזי לא ניתן יהיה לערער שוב בזכות, אלא להגיש בקשה לרשות ערעור לבית המשפט העליון, אשר ייתן החלטתו וסיכויי בקשה זו אינם גבוהים.
כבר נקבע בעבר כי, בית המשפט העליון ייתן רשות ערעור על פסק דין תעבורה אשר לו חשיבות ציבורית גדולה או אשר יש בו שינוי הלכה קיימת.
משרדנו מגיש ערעורים רבים ומופיע רבות בבית המשפט המחוזי
לדוגמא, משרדנו טיפל בתיק מהירות של ג' ואף לבית המשפט לתעבורה הוצג הסדר טיעון לפיו יושתו על הנאשם פסילה מותנית, קנס והתחייבות, ללא רכיב של פסילה בפועל.
בית המשפט לתעבורה לא כיבד את הסדר הטיעון והחליט לגזור על הנאשם פסילה בפועל למשך 3 חודשים, בתוספת רכיבים נלווים.
משרד עורך דין תעבורה ארז רופא, הגיש ערעור על פסק דין תעבורה לבית המשפט המחוזי אשר קבע בעפ"ת 45512-07-16 כי אינטרס כיבוד הסדרי הטיעון גובר וכי היה על בית המשפט לכבד הסדר הטיעון ולא להטיל פסילה בפועל ולפיכך קיבל הערעור וביטל הפסילה.
דוגמא נוספת היא בעניינו של א' אשר ייצג עצמו בבית המשפט לתעבורה בגין עבירת פקיעת רישיון במשך שנים רבות וביקש לקבוע התיק להוכחות. הנאשם בטרם הדיון שלח לבית המשפט לתעבורה אישור אשר נוכח נסיבות רפואיות של בתו לא יוכל להתייצב לדיון ואילו בית המשפט קבע כי נסיבות אלו אינן מוצדקות וגזר את דינו ל-12 חודשי פסילה בפועל בתוספת רכיבי ענישה נוספים וזאת בהעדרו.
לסיכום
משרדנו הגיש ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי בלוד אשר קבע כי בשל החשש לעיוות דין והעובדה כי המערער לא קיבל את יומו בבית המשפט, ראוי לקבל הערעור ולהחזירו לבית המשפט לתעבורה.
אלו כאמור מקרים בתמצית, בפועל משרדנו עוסק רבות בהגשת ערעורים לבית המשפט המחוזי ומומלץ ליצור קשר על מנת להתייעץ לאחר פסק דינו של בית המשפט לתעבורה על מנת לבחון האפשרויות השונות.
לשאלות נוספות בנושא דיני תעבורה ולייעוץ משפטי ללא עלות פנו אל משרדנו טלפון:
03-5221515 או בנייד 054-3317777