עבירת מהירות נחשבת לעבירה חמורה בחוקי התעבורה, מפאת הסיבה שיש בה סיכון מרבי לביצוע של תאונות דרכים קיצוניות. זאת העבירה הכי שכיחה במדינת ישראל, הן מן ההיבט של אכיפת החוק והן מן ההיבט של ביצוע העבירות. הרבה דוחות מוענקים עבור נהיגה מופרזת בדרך בין עירונית ובדרך עירונית וברוב המקרים מגיעים אותם עבריינים לכותלי בית המשפט לתעבורה. העונש בגין עבירת מהירות הוא קודם כל קנס כספי, אך מעבר לכך עשוי הדבר להביא לידי רישום נקודות של הנהג וגם לפסילה של הרישיון נהיגה שלו לטווחי זמן מסוימים, זאת כיאות לחומרה של עבירת המהירות.
מה הם העונשים בחוק על עבירת מהירות?
עלינו לציין, כי החל משנת 2017 הוחרפה הענישה על עבירות מהירות כאשר ועדת הכלכלה בכנסת החליטה על החמרה בענישה מן ההיבט של גובה הקנס. כפועל יוצא, נהיגה בדרך בין עירונית במהירות אשר חורגת מעל המותר בארבעים ואחת ועד חמישים קילומטר לשעה, תביא לכדי תשלום של קנס בעלות של אלף חמש מאות ₪, כמו כן, נהיגה בדרך עירונית החורגת מהמותר מעל לשלושים ואחד ועד ארבעים קילומטר לשעה, תביא לכדי קנס בעלות של אלף וחמש מאות ₪ אף היא.
החומרה של הסנקציות אשר יוטלו בשל עבירות מהירות היא נגזרת של חומרת העבירה וכיאה לנסיבות המקרה המסוים שבו היא התבצעה. בנוסף, משתנה חומרת הענישה אף לפי האזור בו בוצעה העבירה – במידה והיא בוצעה בכביש בין עירוני או בוצעה בכביש עירוני.
במידה והעבריין המועד נסע ברכבו בכביש עירוני בחריגה של לא יותר מעשרים קילומטר לשעה מהמהירות המותרת בחוק, יוטל עליו דוח כספי בשיעור של מאתיים וחמישים ₪. העלות של דוח זה גדלה ככל שתעלה המהירות שלו מעל למותר. במידה ונסע הנהג ברכב שלו במהירות של עשרים ואחד ועד שלושים קילומטר לשעה מעבר למותר בחוק, עלות הקנס תגיע לשבע מאות וחמישים ₪.
כמו כן, במידה שנסע הנהג בדרך עירונית של בין עשרים ואחד ועד שלושים קילומטר לשעה מעבר למותר על פי חוק, ייזקפו לחובתו שמונה נקודות, במידה שמהירותו עלתה על שלושים קילומטר לשעה בדרך עירונית, ייזקפו לחובתו עשר נקודות.