אומנם כאמור, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מהווה את הגוף המקצועי, וככלל משרד הרישוי מקבל המלצותיו, ברם אף מקום שלא אושר לאדם רישיון נהיגה כלל, או דרגת רישיון נהיגה כלשהי, אין הדבר מהווה באופן אוטומטי גזירה שלא ניתנת לשינוי או עוררין, ואין סיבה לומר נואש באופן מידי.
איפכא מסתברא, כי המחוקק קבע שהחלטת משרד הרישוי, אשר נסמכת כאמור על בדיקות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד), אינה מהווה בהכרח את ה"תחנה האחרונה", וכל אדם הרואה עצמו נפגע מאותה החלטה, יכול ורשאי לערור בפני ועדת ערר של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וזאת בטוח 30 ימים מהמועד בו הודע לו על ההחלטה של משרד הרישוי (אי-עמידה במועד להגשת ערר תשלול אפשרות הגשתו).
את הערר מומלץ להגיש בליווי עורך דין המכון הרפואי, אשר רשאי לפנות בשמם של לקוחותיו לוועדת הערר, וכן לייצגם במעמד הדיון בערר בוועדה, להציג בפני הועדה חוות דעת פרטיות, מטעם רופא, פסיכולוג או פסיכיאטר, שמטרתן לסתור את ממצאי הבדיקות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לעתים קרובות, כאשר מוגשות חוות דעת סותרות, תסכים הוועדה לשלוח את האדם הנבדק לבדיקות חיצוניות ב"מכון רום", שמהווה למעשה גוף בודק ניטאלי.
◄ ליצירת קשר עם משרד עורך דין לענייני תעבורה ארז רופא