המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מבצע בדיקות רפואיות עבו רשות הרישוי, כאשר אחת ממטרותיו הנה למגר מצב של תאונת דרכים אשר נובעת מליקוי בבריאות של נהג מסוים. הדרך להשגת יעד זה גובה עלות רבה ממאות ומאלפי נהגים, אשר שללו להם את הרישיון בלי הצדקה סבירה ובשל אבחון פסיכולוגי שגוי.
מה הן הדרכים להתמודד עם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בגין פסילת רישיון?
ערעור לוועדת ערר
אחת הדרכים להתמודדות היא הגשת ערעור לוועדת ערר על החלטתה של רשות הרישוי אודות פסילתו של הרישיון שלכם. על פי סעיף 55 א' לפקודת התעבורה ישנה אפשרות להגיש ערעור תוך שלושים ימים לפני ועדת הערר הרפואית באמצעות שלושה רופאים.
ועדת הערר בעלת ההיתר לבטל, לשנות או לחלופין לאשר את אופן ביצוע ההחלטה של הרופא המיועד או להורות ביצוע בדיקה מחדש בידי רופא מוסמך של המחזיק ברישיון הנהיגה.
במידה וועדת הערר החליטה על המועד לבדיקה חדשה של העותר, תבוצע לו בדיקה מחדש טרם הזמן של הבדיקה האמורה. במידה וועדת הערר דוחה על הסף מבלי לקבוע מועד חדש עבור בדיקה חדשה, תבוצע הבדיקה במועד של מינימום שנה מיום שנמסרה ההחלטה לנהג של ועדת הערר.
ערעור בין כותלי בית המשפט
דרך נוספת להתמודד היא הגשה של ערעור בין כותלי בית המשפט – על פי סעיף 55 א' 1 לפקודת התעבורה ניתן לערער על החלטת פסילת רישוי לפי סעיף 51 לפקודה, אשר הוענקה מפאת הסיבה של כשירות רפואית, רק אחרי שתיפסק ההחלטה של ועדת ערר רפואית על החלטת הרופא המיועד. הסמכות לדון בעניין זה תהיה בידי בית המשפט לעניינים מנהליים. התקופה להגשת הערעור לבית המשפט תיספר מיום שבישרו לבעל הרישיון מה היא ההחלטה של ועדת הערר הרפואית.
לסיכום,
אחת מן השאלות שצריכות להישאל היא – האם הנהיגה לא מהווה חלק אינטגרלי מהזכויות הבסיסיות של אזרחי מדינת ישראל? האם ישנה אפשרות כי יפסלו אזרח תושב מדינת ישראל בהתבסס על הבדיקות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בלבד וזה כאשר אותו אזרח סיים את ריצוי עונשו של פסילת הרישיון באמצעות בית המשפט. מאידך, המציאות מוכיחה כי יש מצבים בהם נהגים לא כשירים לנהיגה, הן מהגורם הנפשי והן מהגורם הבריאותי, מהווים סכנה לציבור.
ליצירת קשר התקשרו – נייד 054-3317777 טלפון: 03-5221515