מלחמתה של המשטרה בנהיגה בשכרות
המערכת המשטרתית נרתמה למלחמה בשכרות ועל כך אין חולק, יש להרחיק נהגים שיכורים לאור תוצאות חמורות בכבישים להם אנו עדים, אולם לא ניתן במסגרת זו להכשיר כל פעולה.
המשטרה בעת מבצעי אכיפה לא בכל מקרה פועלת עפ"י ההנחיות המתבקשות של יצרן המכשיר.
פסקי דין חדש יחסית
בפס"ד שהתקבל בעת האחרונה, ניתן להרשיע אדם בעבירה תחת השפעת משקאות משכרים,על סמך בדיקת המאפיינים שהינה השלב המוקדם טרם ביצוע הבדיקה. בדיקה זו מבוצעת ע"י שוטר והינה בגדר "התרשמות כללית" וסובייקטיבית של אותו שוטר, בכך אי דיוקה.
יתכן שהנהג כלל לא היה שיכור!
כמו כן שיש פער בין זמן הבדיקה לזמן הנהיגה נהג נעצר ע"י המשטרה לבדיקה, אלא שבין זמן הנהיגה לבין זמן הבדיקה לרוב ישנו פער של חצי שעה עד מספר שעות, התוצאה כי הבדיקה מראה על אחוז האלכוהול בגופו בזמן בדיקה ולא בזמן נהיגה, ולכן יתכן שבזמן שנהג כלל לא היה שיכור[1].
בעניין נושא הכיול
בדיקת כיול המכשיר נעשית בהסתמכות על נקודת כיול אחת בלבד, והשימוש בבלון גז נעשה בריכוז אחד בלבד ובבדיקה תקופתית אחת לחצי שנה, ומשום כך איננו מדויק (כך למשל בדיקת הכיול תאומת בהתאם לתוצאה אחת בלבד, ובכך ספק באשר לאמינותה.כמו כן כמו כן הכיול איננו עומד בדרישות הארגון הבינלאומי oiml.
ישנה חשיבות רבה להחלפת פיות הנשיפה
מדובר על החלפה בין בדיקה אחת לזו שאחריה, עניין שלו משמעות רבה באשר לתוצאה השכרות.
האזרח שאיננו בקיא בנהלי הבדיקה יכול שיואשם ברמת שכרות בעת שביצוע הבדיקה איננו עמד ברף התקינות[2] . קיים חוסר התאמה בין ההסדר החוקי לפרקטיקה הקיימת, נהלי המשטרה אינם מוסדרים בחקיקה קיימת.
[1] ת 009817/07 לשכת את"ן י-ם נ' יהונתן שניאור
[2] תת"ע 5430/07 שרון תעבורה נ' שטיימן, ב"כ עו"ד ארז רופא, ת (ת"א) 30683/07 מ"י נ' שרעבי
לקריאת נושאים אחרים: