בתקנה 35 לתקנות התעבורה קבע המחוקק כי על כל נהג לנהוג, ככל האפשר, בצדו הימני הקיצוני של הכביש, זאת גם בכביש חד-סטרי וגם בכביש דו-סטרי, וזאת בכפוף להוראות אחרות הקבועות בחוק, כמו למשל הוראה האוסרת על נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית.
העונש בנהיגה על נתיב שמאלי
העונש בגין עבירה של נהיגה שלא בימין הקיצוני של כביש חד-סטרי או דו-סטרי, בניגוד לתקנה 35 לתקנות התעבורה, הוא קנס בסך 250 ₪, ורישום אוטומטי של 6 נקודות לחובת הנהג במשרד הרישוי, אשר עלולות לגרור סנקציות נוספות באופן אוטומטי, בהתאם לשיטת הניקוד, החל מקורסי נהיגה ועד לפסילות בפועל לתקופות של שלושה חודשים ואף של תשעה חודשים.
עוד קבע המחוקק בתקנה 47(א) לתקנות התעבורה איסור, לפיו נהג לא יבצע עקיפה של רכב אחר אלא מצדו השמאלי של אותו רכב, קרי שאסור לעקוף רכב אחר מצדו הימני.
על אף האמור, בתקנה 47(ב) לתקנות התעבורה קבע המחוקק מספר מקרים, אותם הוא למעשה מחריג, וקובע לגביהם כי בנסיבות אלה מותר לנהג לעקוף רכב אחר מצדו הימני:
- נהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך.
- בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי.
- נהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית.
- נהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.
העונש בגין עבירה של עקיפה מימין
העונש בגין עבירה של עקיפה מימין, בניגוד לתקנה 47(א) לתקנות התעבורה, הוא קנס בסך 250 ₪, ורישום אוטומטי של 4 נקודות לחובת הנהג במשרד הרישוי, דבר אשר כאמור עלול להוביל לסנקציות נוספות עד כדי פסילת רישיון נהיגה בפועל לתקופות ארוכות.
יובהר, כי קיימות נסיבות מסוימות בגינן העונש שיוטל על נהג בגין עבירה של עקיפה אסורה יהיה חמור יותר, ובנסיבות מסוימות אף יוזמן הנהג למשפט בעניינו, ובית משפט השלום לתעבורה הוא שיגזור את דינו לעונשים שיכללו דרך כלל פסילת רישיון נהיגה לתקופה ארוכה, פסילה על תנאי, קנס כספי גבוה, וזאת בנוסף לרישום הנקודות במשרד הרישוי, שעלול אף הוא כאמור להוביל לסנקציות חמורות נוספות.
אומנם המדובר בעבירות חמורות, שעלולות להוביל כאמור לסנקציות ועונשים חמורים, עם זאת אין הדבר אומר שככל שנהג מקבל דו"ח או הזמנה למשפט בגין עבירות אלו עליו לקבל הגזירה כמובן מאליו, שכן על משטרת ישראל להוכיח את כל יסודות העבירה בטרם הרשעה, ועל כן כדי להימנע מההשלכות הרות הגורל כדאי ואף רצוי לפנות אל עורך דין תעבורה הבקיא בתחום התעבורה, אשר יכול בכלים מקצועיים לבחון כל מקרה על פי נסיבותיו, לסייע ולמנוע או לשנות התוצאות הקשות.
לעוד שירותים של משרדינו>
ליצירת קשר בנייד 054-3317777 או בטלפון: 03-5221515