מידי שנה אלפי נהגים מאבדים את רישיון הנהיגה שלכם וזאת עקב תוצאת בדיקת הינשוף. חלק מן הבדיקות אשר מבוצעות על ידי שוטרים אינן נעשות בעזרת מכשיר מכויל, כנדרש. יתר על כן, ניתן להצביע על מצבים לפיהם הבדיקה נערכת שלא לפי ההוראות, למשל בסביבה רוויית אלכוהול או עקב שימוש לקוי של המפעיל. הדבר גורם לכך שרבים מסתבכים ונאלצים לוותר על הרישיון שלהם וזאת כאשר הם חפים מכל עבירה.
מצדכם יהיה חשוב לוודא כי תפנו אל עורך דין תעבורה וזאת אם נקלעתם למצב סבוך שנובע עקב בדיקת ינשוף שאיננה תקינה. רק כך יהיה ניתן להגיע לכדי צדק מלא. בכל אופן, במאמר הבא ידובר על בדיקת ינשוף במספר היבטים, זאת בכדי שתוכלו לדעת בדיוק כיצד להתמודד עם מצב בעייתי ולא נעים זה.
הידעתם: רבים באים בטרוניות וזאת אך ורק עקב היותם בורים בכל הנוגע לבדיקה זו, כך שהשכלתכם בכל הנוגע לדבר תוכל לסייע לכם ולקרובים אליכם.
בדיקת ינשוף – מה זה בעצם?
מדובר במכשיר נשיפה אלקטרוני שתפקידו לבדוק את ריכוז האלכוהול בגוף. הבדיקה מתבצעת על ידי נשיפה לתוך פיה וזמן קצר לאחר מכן מתקבלת תוצאה אודות צפיפות האלכוהול לליטר אוויר נשוף. טרם ביצוע הבדיקה נאסר על הנבדק לשתות, לעשן ו/או להקיא.
במידה והבדיקה מתבצעת בסביבה מתאימה, כאשר הנבדק במצב תקין והמפעיל של המכשיר מבין את הנחיות ההפעלה הברורות, יהיה ניתן להבטיח שהתוצאות תהיינה אמינות. למרבה הצער, בעת בחינת הפעילות בשטח, מגלים כי בדיקת ינשוף תהיה במקרים רבים כזו שאיננה עומדת בסטנדרטים הללו. שלל אי דיוקים וחוסר מקצועיות מצד המפעיל מובילים לאינספור פסיקות לטובתו של המואשם בשל כיול שלא בוצע.
אולי יעניין אותך לקרוא על >> הענישה בישראל ועל כוחו של עורך דין לנושאי נהיגה בשכרות
כיול המכשיר על ידי המפעיל
בחלק מהמקרים בית המשפט צפוי שלא לקבל את תוצאות הבדיקה, וזאת אם השוטר מדד את הנהג בסמוך לעצירה ולא המתין לפחות 15 דקות מרגע העצירה ועד המדידה. חושדים כי עברתם בדיקה שלא כדין? אם התגלה כי עברו 24 שעות והמכשיר לא עבר כיול, ניתן לפסול את המדידה על אתר ולבקש מחיקת אישום ו/או זיכוי מהאישום.
עורך דין שמתמחה בתחום התעבורה יוכל להציג את הטענות שלכם בצורה ראויה ולהבטיח משפט צדק. זכרו, גם אם הצדק נמצא בצדכם, במקרים רבים יהיה חשוב לא פחות לדאוג לכך שיעמוד לצדכם עורך דין שיוכל להביא לידי ביטוי את הראיות או לאושש את חוסר הראיות מצד גורמי האכיפה.
כיצד מתבצעת הבדיקה הלכה למעשה?
על הנבדק לנשוף פעמיים בהפרש של דקה בין הנשיפה הראשונה לשנייה אל תוך פיית הינשוף. לאחר מכן הגלאי האופטי והכימי יבדקו את רמת הריכוז של האלכוהול באוויר שננשף על ידי הנבדק. מקרים חריגים, כמו הימצאות של אדי אלכוהול באוויר, עלולים להטות את תוצאות הבדיקה ולעתים אף להוביל להרשעה של הנבדק שלא בצדק.
אם יצא לכם לעבור את הבדיקה וגילו באוויר שנשפתם רמת אלכוהול גבוהה מן המותרת, ואתם מאמינים שבמדובר בטעות, אז תוכלו לפנות אל עורך דין תעבורה ממולח שידע לעזור לכם להתמודד מבחינה משפטית ולהביא לכדי מימוש הצדק שנמצא בצדכם.
עו״ד ארז רופא – עורך דין תעבורה
לא מעוניינים לשלם מחיר כבד על עבירה שלא ביצעתם? מעוניינים להוכיח את חפותכם ולעשות זאת בדרך המהירה והבטוחה? עו״ד ארז רופא יוכל לסייע לכל אחד מכם להתמודד מבחינה משפטית וזאת בכל הנוגע לסוגיות אשר נוגעות אל בדיקת ינשוף ועבירות שונות מתחום התעבורה. תוכלו ליצור קשר עוד היום ולקבוע פגישה לזמן הקרוב! היחס הנעים והמענה המקצועי יבטיחו לכם שביעות רצון מלאה!
צרו איתי קשר בטלפון: 03-5221515 או בנייד 054-3317777