סעיף 57א(2) לפקודת התעבורה קובע כי שוטר שמבחין בנהג המבצע אחת מהעבירות אשר מפורטות בתוספת שביעית לפקודת התעבורה שכוללת בין היתר עבירות של: סיכון הולכי רגל במעבר חציה, נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול/סמים, עקיפה מסוכנת, הפקרה אחרי פגיעה והסעת נוסעים מעבר למותר לנהג חדש- רשאי ליטול מהנהג את רישיון הרכב עד שימוע בפני קצין.
בשימוע שעורך קצין, הוא רשאי לאסור השימוש ברכב לתקופה של 30 ימים ואם הרכב כבר הושבת בעבר, לתקופה של 60 ימים!
לאחר השימוע, בו הוחלט למרבה הצער, לאסור השימוש ברכב, נמסרת לנהג "הודעת איסור שימוש" אשר לפיה, הוא נדרש לאחסן הרכב במגרש אחסנה. פנייה לעורך דין מיומן יכולה להביא בהרבה מקרים להחזרת הרכב לבעליו וביטול החלטת הקצין על איסור השימוש ברכב.
עם הגשת הבקשה לביטול איסור השימוש, יקבע ביהמ"ש לתעבורה דיון בבקשה תוך מספר ימים וזאת כאמור, בטרם תסתיים תקופת איסור השימוש. ביהמ"ש אשר בן בבקשה יכול להיעתר לבקשה ולהורות על ביטול איסור השימוש לאלתר, להשאיר את החלטת הקצין על כנה או אף להורות על קיצור התקופה.
בימים אלו, משרדנו הגיש בקשה לביטול איסור שימוש ברכב לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה, לגבי נהג בו הוטלה עליו הודעת איסור שימוש למשך 60 ימים על ידי קצין! זאת נוכח העובדה כי עבר עבירה דומה (שכרות) בשלוש השנים האחרונות- וזאת על אף שהנאשם ביצע 2 עבירות שכרות באותו החודש!!
משרדנו הפנה את התביעה המשטרתית לכשלים בהחלטת הקצין ולפיכך, נעתרה התביעה המשטרתית לקיצור תקופת איסור השימוש מ-60 ימים ל-30 ימים בלבד, זאת על אף כאמור העובדה כי הנאשם נהג בשכרות פעמיים וזאת באותו החודש!
מאת: עו"ד תעבורה ארז רופא.